‘Asteroid City’ is uit! Dit is wat de mensen er van vinden.

“Asteroid City”, de laatste creatie van de beroemde regisseur Wes Anderson, is eindelijk uitgebracht. Deze film, mede geschreven door Anderson en Roman Coppola, werd eerst getoond op het Cannes Film Festival op 23 mei 2023 en krijgt een brede bioscooprelease op 23 juni 2023.

Het verhaal speelt zich af in 1955, waar studenten en ouders vanuit het hele land bij elkaar komen voor een Junior Stargazer-conventie in een fictief Amerikaans woestijnstadje. De film biedt een cast van sterren, waaronder Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, en vele anderen.

Professionele Beoordelingen

Rotten Tomatoes gaf de film een waardering van 86% op basis van 22 recensies, met een gemiddelde score van 8,20. Op Metacritic behaalde “Asteroid City” een score van 76/100 op basis van 15 critici.

Kritiekpunten

Ondanks de overwegend positieve beoordelingen waren er ook enkele kritieken op de film. David Rooney van The Hollywood Reporter vond dat de film, ondanks zijn typische esthetiek, weinig deed om de kijker echt te betrekken. Steve Pond van TheWrap was het daarmee eens en voegde eraan toe dat, hoewel de film er geweldig uitziet, het misschien wel de minst boeiende film is die Anderson ooit heeft gemaakt.

Positieve Noten

Aan de positieve kant, vond David Ehrlich van IndieWire dat “Asteroid City” de belichaming is van een Wes Anderson-film. Hij prees de film als “verrassend diepgaand” en vergeleek deze met Anderson’s “The Grand Budapest Hotel” in termen van kwaliteit. Geoffrey McNab van The Independent prees de film ook, en noemde het een “ontroerend” stuk dat de kernwaarden van de Koude Oorlog en de Amerikaanse familiewaarden onderzoekt.

Publieke Reacties

Op het populaire forum Reddit waren de meningen over de film gemengd, maar neigden over het algemeen naar het positieve. Veel gebruikers prezen de film om zijn unieke stijl en de bekende “Wes Anderson” esthetiek.

Een gebruiker genaamd “ZippidieDooDah” schreef: “Voor mij, ofwel je schrijft je in voor de grilligheid en charme of je doet het niet. En belangrijk, ik denk dat elke Wes Anderson film aan verschillende hartstrings trekt, en dat kan er een memorabeler/speciaal maken dan de ander.” Deze opmerking werd met 559 upvotes beloond, wat erop wijst dat veel andere gebruikers het er mee eens waren.

Aan de andere kant waren er ook enkele negatieve reacties. “Squid-bear” uitte zijn zorgen dat de trailer van “Asteroid City” de indruk wekte dat de acteurs zich verveelden, een gevoel dat niet overeenkwam met wat hij verwachtte van een Wes Anderson film.

Conclusie

Ondanks de gemengde reacties lijkt “Asteroid City” nog steeds te resoneren met een aanzienlijk deel van het publiek. Het is duidelijk dat de stijl van Anderson sommige kijkers aantrekt, terwijl anderen het niet zo aantrekkelijk vinden. Maar, zoals altijd, is de ware maatstaf voor de impact van een film hoe het publiek erover praat, en “Asteroid City” is duidelijk een film die gesprekken en debatten oproept.

Plaats een reactie