Black mirror 6 is uit, deze afleveringen vind de community het best

In de loop van de jaren heeft ‘Black Mirror’, onder de creatieve leiding van Charlie Brooker, ons laten kauwen op zowel onze technologische angsten als onze menselijke morele dilemma’s. In seizoen 6 heeft de serie een opmerkelijke verschuiving gemaakt; de focus is weg van de technologische vertellingen en meer gericht op het menselijke aspect. Maar hoe heeft dat uitgepakt?

  • Kwaliteitsbehoud: Een duidelijke ja. De serie heeft zijn intrigerende verhalen en plotwendingen behouden, ondanks de verminderde technologische invalshoek.
  • Inspiratie teruggevonden: Ook een ja. De onderbreking sinds seizoen 5 heeft Brooker goed gedaan. Dit seizoen voelt frisser en innovatiever aan.
  • Aantal afleveringen: Seizoen 6 heeft meer afleveringen dan seizoen 5, wat een teken is van creatieve wedergeboorte.

Afleveringen Breakdown:

Hieronder vind je een beknopte beoordeling van de afleveringen in seizoen 6:

  1. “Joan is Awful” & “Loch Henry”: Beide afleveringen bieden een diepgaande en pakkende kijk op de media- en entertainmentindustrie. De verhalen zijn meeslepend en blijven lang nazinderen.
  2. “Mazey Day”: Helaas de zwakste van het stel. Het verhaal is een beetje doorzichtig met een twist die meer kwaad dan goed doet.
  3. “Beyond the Sea”: Een knap verhaal dat zich afspeelt in een alternatieve “golden sixties”, vol intriges en bizarre relaties.
  4. “Demon79”: De afsluiter van het seizoen neemt een grappige draai met een interactie tussen een duivel en een verkoopster. Ondanks het lichtere verhaal, verveelt het geen seconde.
AfleveringBeoordeling
Joan is Awful & Loch HenryUitstekend
Mazey DayMatig
Beyond the SeaGoed
Demon79Goed

Dit seizoen brengt niet een volbloed meesterwerk zoals “San Junipero” in het verleden, maar het biedt zeker twee uitstekende afleveringen, twee goede en één middelmatige.

Hoewel seizoen 6 de technologische focus van vorige seizoenen loslaat, behoudt het de kern van ‘Black Mirror’: diepgaande, vaak schokkende verkenningen van de menselijke conditie. Het is duidelijk dat Brooker’s creatieve vuur nog steeds brandt, en het is te hopen dat Netflix ons nog meer van zijn intrigerende werk laat zien in de komende jaren.

Plaats een reactie