De cast van ’t Schaep met de 5 pooten

’t Schaep met de 5 Pooten is een Nederlandse televisieserie die sinds 2006 wordt uitgezonden. Het is een remake van de gelijknamige serie uit de jaren zeventig. De serie heeft een trouwe aanhang van fans die dol zijn op de humoristische en soms ontroerende verhalen over de bewoners van de Jordaan. Maar wat maakt de serie zo speciaal? De cast natuurlijk! In dit artikel leer je alles over de cast van ’t Schaep met de 5 Pooten.

Wie speelt wie in de serie?

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten bestaat uit een aantal bekende en getalenteerde Nederlandse acteurs. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste castleden en hun rollen in de serie:

De achtergronden van de castleden

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten heeft een diverse achtergrond en jarenlange ervaring in de Nederlandse entertainmentindustrie. Hieronder vind je een kort overzicht van hun achtergronden:

 • Pierre Bokma is een gerenommeerde Nederlandse acteur die in talloze toneelstukken, films en televisieseries heeft gespeeld. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder vier Gouden Kalveren.
 • Loes Luca is een veelzijdige actrice en zangeres die bekend staat om haar rollen in Nederlandse films en televisieseries. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder een Gouden Kalf voor haar rol in de film ‘Ja Zuster, Nee Zuster’.
 • Marc-Marie Huijbregts is een bekende Nederlandse cabaretier en televisiepresentator. Hij heeft ook in verschillende films en televisieseries gespeeld en won in 2011 de cabaretprijs ‘De Poelifinario’.
 • Carry Tefsen is een legendarische Nederlandse actrice die vooral bekend is geworden door haar rol in de televisieserie ‘Zeg ‘ns Aaa’. Ze heeft talloze prijzen gewonnen voor haar werk in de entertainmentindustrie.
 • Georgina Verbaan is een populaire Nederlandse actrice die in verschillende films en televisieseries heeft gespeeld. Ze is ook een succesvolle schrijfster en heeft meerdere romans op haar naam staan.
 • Laus Steenbeeke is een Nederlandse acteur en cabaretier. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen voor zijn werk, waaronder de Neerlands Hoop voor zijn cabaretprogramma ‘Bijna’ in 2017.
 • Bianca Krijgsman is een veelzijdige Nederlandse actrice en cabaretière. Ze won in 2014 een Gouden Kalf voor Beste Actrice voor haar rol in de film ‘Het Diner’.
 • Ton Kas is een ervaren Nederlandse acteur en cabaretier. Hij won meerdere prijzen, waaronder de Theo d’Or voor zijn rol in het toneelstuk ‘Gas’ in 2017.

Hoe is het om deel uit te maken van ’t Schaep met de 5 Pooten?

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten geniet van het werken aan de serie en het samenzijn met elkaar. Ze beschouwen het als een voorrecht om deel uit te maken van deze iconische serie en hebben veel plezier gehad tijdens het filmen.

Hoe hebben de castleden zich voorbereid op hun rollen?

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten heeft zich uitvoerig voorbereid op hun rollen door veel research te doen naar de jaren zeventig en de Jordaan. Ze hebben ook veel tijd besteed aan het leren van de specifieke Amsterdamse dialecten en accenten.

De favoriete momenten van de cast tijdens het filmen

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten heeft tijdens het filmen veel grappige en ontroerende momenten beleefd. Enkele van hun favoriete momenten zijn onder andere:

 • Het filmen van de iconische scène waarin Kootje de Beer een nummer zingt in een karaokebar
 • Het samen eten van het traditionele Amsterdamse gerecht ‘hutspot’
 • Het uitvoeren van de vele komische en emotionele scènes in de serie

De toekomst van de cast en de serie

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten hoopt nog vele jaren door te kunnen gaan met het maken van de serie. Ze zijn trots op hun werk en vinden het geweldig om samen te werken. De serie heeft al vele prijzen gewonnen en heeft een trouwe fanbase opgebouwd. De toekomst ziet er dus rooskleurig uit voor zowel de cast als de serie.

FAQ’s:

 1. Wie heeft ’t Schaep met de 5 Pooten bedacht? ’t Schaep met de 5 Pooten is bedacht door Eli Asser en Harry Bannink.
 2. Hoeveel seizoenen heeft de serie? De serie heeft in totaal vijf seizoenen.
 3. Waar wordt de serie opgenomen? De serie wordt opgenomen in Amsterdam en andere locaties in Nederland.
 4. Zijn er plannen voor een zesde seizoen? Op dit moment zijn er nog geen officiële plannen voor een zesde seizoen.

Conclusie

De cast van ’t Schaep met de 5 Pooten is een getalenteerde en diverse groep acteurs die de serie tot een groot succes hebben gemaakt. Ze hebben zich uitvoerig voorbereid op hun rollen en genieten van het werken aan de serie. De serie heeft een trouwe fanbase opgebouwd en heeft al vele prijzen gewonnen. De toekomst ziet er rooskleurig uit voor zowel de cast als de serie. Dus, als je nog niet bekend bent met ’t Schaep met de 5 Pooten, is het de hoogste tijd om kennis te maken met deze geweldige serie en de fantastische cast die het tot leven brengt!

Plaats een reactie