CBS geeft zeven series groen licht

Het nieuwe televisieseizoen van CBS krijgt ook behoorlijk vorm. Het netwerk heeft zeven nieuwe series besteld.

Er is plek voor de spin-offs van NCIS en CSI. In april was de eerste aflevering van CSI: Cyber met Patricia Arquette al te zien in CSI, als een zogenaamde backdoor pilot. Hetzelfde gaat deze lente gebeuren met de spin-off NCIS: New Orleans, over het misdaadteam in het zuiden van Amerika.

Dramaserie Madam Secretary wordt mede-geproduceerd door niemand minder dan Morgan Freeman en gaat over het werk en het privéleven van een vrouwelijke staatssecretaris (Tea Leoni). Ze moet een ingewikkeld familieleven balanceren met haar werk als internationale diplomaat.

Andere nieuwe drama’s zijn psychologische thriller Stalker, met onder andere Dylan McDermott en Maggie Q, en Scorpion met Katherine McPhee (zie foto) en Robert Patrick. Stalker gaat over detectives van het speciale threat-managementteam van de Los Angeles politie en Scorpion volgt een groep genieën die de moderne wereld moeten verdedigen.

Na zijn gecancelde serie Go On keert Matthew Perry terug op televisie in The Odd Couple, waar hij ook uitvoerend producent van is. De komedieserie gaat over de  twee totaal niet bij elkaar passende huisgenoten Felix Unger (Thomas Lennon) en Oscar Madison (Matthew Perry). Ook Georgia King, Sarah Baker, Wendell Pierce en Lindsay Sloane maken deel uit van de cast.

De andere nieuwe CBS-komedie is The McCarthys met Jack McGee, Joey McIntyre, Laurie Metcalf, Jimmy Dunn en Kelen Coleman. Zij vormen een grote Ierse katholieke familie. Eén van de McCarthy-zoons is homo, maar dat is echter niet zijn grootste zonde. Zijn familie vindt het erger dat hij zo min mogelijk tijd met hen wil doorbrengen.

Plaats een reactie