Hoeveel John Wick films zijn er?

John Wick is een naam die synoniem is geworden met pure actie, brute vechtscènes en een verhaal dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Sinds de release van de eerste film in 2014 is deze franchise enorm populair geworden en heeft hij een grote schare fans opgebouwd. Maar als je jezelf afvraagt ​​hoeveel John Wick films zijn er, en wat de volgorde is waarin ze moeten worden bekeken, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze gids zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze spannende actiereeks.

Hoeveel John Wick films zijn er?

Er zijn momenteel vier John Wick-films uitgebracht en een vijfde is gepland voor release in 2022. Hier is een lijst met alle John Wick films in volgorde van release:

  1. John Wick (2014)
  2. John Wick: Chapter 2 (2017)
  3. John Wick: Chapter 3 – Parabellum (2019)
  4. John Wick: Chapter 4 (2022)

Hoofdstuk 4 zal naar verwachting op 27 mei 2022 in première gaan en zal opnieuw Keanu Reeves in de hoofdrol hebben als de iconische huurmoordenaar. We hopen dat je nu een antwoord hebt op de vraag van hoeveel John Wick films zijn er?

Waar gaat John Wick over?

John Wick is een voormalig huurmoordenaar die teruggetrokken leeft in New York City na de dood van zijn vrouw. Wanneer zijn hond wordt gedood door Russische gangsters, wordt hij gedwongen uit zijn pensioen te komen en wraak te nemen. Dit zet een kettingreactie in gang van bloederige confrontaties en achtervolgingen door de stad.

Hoofdstuk 2 gaat verder waar de eerste film ophield en laat John Wick zich aansluiten bij een Italiaanse maffia-familie om een ​​schuld af te lossen. Maar wanneer hij verraden wordt, moet hij opnieuw vechten voor zijn leven.

In hoofdstuk 3 is John Wick op de vlucht voor de wereldwijde criminele gemeenschap nadat hij een lid van de High Table (een organisatie van topcriminelen) heeft vermoord. Hij wordt opgejaagd door een huurleger van moordenaars en moet zich staande houden in een wereld waar iedereen het op hem heeft gemunt.

Wat kunnen we verwachten van hoofdstuk 4?

Hoofdstuk 4 belooft weer een spektakel te worden met Keanu Reeves in de hoofdrol als de legendarische huurmoordenaar. De plot is nog niet bekendgemaakt, maar de film zal zich waarschijnlijk richten op de gebeurtenissen na het einde van hoofdstuk 3, waar John Wick zich terugtrekt in de wildernis. Er is ook bevestigd dat Laurence Fishburne terugkeert als The Bowery King en dat Donnie Yen zich bijde cast voegt als een nieuwe toevoeging aan de franchise.

Hoofdstuk 4 zal ook enkele vragen beantwoorden die in de vorige films zijn opgeworpen, zoals wie de mysterieuze Elder is en wat er precies gebeurde met het personage van Ian McShane, Winston, aan het einde van Hoofdstuk 3.

Hoeveel John Wick films zijn er in ontwikkeling?

Naast hoofdstuk 4 is er nog een andere film in ontwikkeling die zich zal concentreren op het personage van Halle Berry, Sofia genaamd. Deze spin-off film zal het verhaal van Sofia verder verkennen en haar avonturen als huurmoordenaar laten zien. Het is nog niet bekend wanneer deze film zal worden uitgebracht.

Veelgstelde vragen over John Wick

Kan ik John Wick-films los van elkaar kijken?

Hoewel de films op zichzelf staande verhalen hebben, raad ik aan om ze in volgorde te bekijken om het verhaal volledig te begrijpen.

Is John Wick gebaseerd op een boek?

Nee, het verhaal van John Wick is origineel en werd bedacht door scenaristen Derek Kolstad en Shay Hatten.

Komt er nog een John Wick na Hoofdstuk 4?

Er is nog geen officiële aankondiging geweest over een mogelijke vijfde film, maar gezien het succes van de franchise is het zeker niet uitgesloten.

Conclusie:

In dit artikel hebben we behandeld hoeveel John wick films zijn er. Met vier films en een spin-off in de maak is John Wick een van de meest opwindende actiereeksen van de afgelopen jaren. Of je nu fan bent van Keanu Reeves of gewoon houdt van bloederige gevechtsscènes, John Wick heeft voor elk wat wils. Nu je weet hoeveel John Wick-films er zijn en wat je kunt verwachten van hoofdstuk 4, kun je jezelf volledig onderdompelen in deze adrenalinepompende wereld.

Plaats een reactie