Beste Italiaanse films Netflix: Top 10

Ben je op zoek naar een interessante Italiaanse film om te kijken op Netflix? Zoek niet verder! In deze top 10 lijst vind je de beste Italiaanse films die momenteel op Netflix beschikbaar zijn. Van drama tot komedie, er is voor elk wat wils. Laten we beginnen!

Top 10 Italiaanse films netflix

Dit zijn de beste italiaanse films op netflix;

  1. La Vita è Bella (1997)
  2. Io Sono Tempesta (2018)
  3. La Ragazza Nella Nebbia (2017)
  4. L’Immortale (2019)
  5. L’Ultimo Paradiso (2021)
  6. Sulla Mia Pelle (2018)
  7. Perfetti Sconosciuti (2016)
  8. Il Processo (2019)
  9. Non Ho Sonno (2001)
  10. La Dea Fortuna (2019)

1. La Vita è Bella (1997)

La Vita è Bella (Het leven is mooi) is een emotionele en hartverwarmende film die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film vertelt het verhaal van een vader die er alles aan doet om zijn zoontje te beschermen in een concentratiekamp. Deze film is een klassieker en won maar liefst drie Oscars.

2. Io Sono Tempesta (2018)

Io Sono Tempesta (Ik ben de storm) is een komische film over een succesvolle zakenman die in de problemen komt en zijn toevlucht moet zoeken bij een groep hippies. Deze film is perfect voor een avondje lachen met vrienden.

3. La Ragazza Nella Nebbia (2017)

La Ragazza Nella Nebbia (Het meisje in de mist) is een mysterieuze thriller die zich afspeelt in een afgelegen dorpje in de Alpen. Een detective wordt ingeschakeld om de verdwijning van een tienermeisje op te lossen, maar al snel blijkt dat niets is wat het lijkt.

4. L’Immortale (2019)

L’Immortale (The Immortal) is een spannende misdaadfilm over een maffiabaas die na 20 jaar in de gevangenis te hebben gezeten, terugkeert naar zijn geboortedorp. Hij wordt geconfronteerd met zijn verleden en moet beslissen of hij weer terug wil keren naar het criminele circuit.

5. L’Ultimo Paradiso (2021)

L’Ultimo Paradiso (Het laatste paradijs) is een romantisch drama dat zich afspeelt in de jaren ’50 in Zuid-Italië. Een jonge man wordt verliefd op een getrouwde vrouw en samen proberen ze te ontsnappen aan de bekrompenheid van hun dorp.

6. Sulla Mia Pelle (2018)

Sulla Mia Pelle (Op mijn huid) is een waargebeurd verhaal over de dood van een man in politiehechtenis. De film laat zien hoe het Italiaanse rechtssysteem faalt en hoe de media de zaak opblaast. Deze film is aangrijpend en schokkend.

7. Perfetti Sconosciuti (2016)

Perfetti Sconosciuti (Perfecte vreemden) is een komedie over een groep vrienden die tijdens een etentje besluiten om hun telefoons op tafel te leggen en alle binnenkomende berichten met elkaar te delen. Deze film laat zien hoe technologie onze relaties kan beïnvloeden.

8. Il Processo (2019)

Il ProceIl Processo (De Rechtszaak) is een Italiaanse serie over een vrouw die beschuldigd wordt van de moord op haar beste vriendin. De serie volgt het proces en de zoektocht naar de waarheid, terwijl flashbacks laten zien wat er werkelijk gebeurd is. De serie is spannend en zit vol met plotwendingen en is zeker de moeite waard om te kijken.

9. Non Ho Sonno (2001)

Non Ho Sonno (Ik kan niet slapen) is een thriller-horror film over een seriemoordenaar die Rome terroriseert. De film volgt een rechercheur die probeert de dader te vangen voordat hij nog meer slachtoffers maakt. Deze film is bekend om zijn intense en bloederige scènes.

10. La Dea Fortuna (2019)

La Dea Fortuna (The Goddess of Fortune) is een drama over een koppel dat te maken krijgt met een moeilijke keuze nadat hun geadopteerde zoon terugkeert naar zijn biologische moeder. De film laat zien hoe ingrijpend deze beslissing kan zijn en hoe het koppel hiermee omgaat.

Conclusie

Dit waren de beste Italiaanse films op Netflix op dit moment. Of je nu op zoek bent naar een emotioneel verhaal, een komedie of een thriller, er is voor elk wat wils. Italiaanse films staan bekend om hun prachtige cinematografie en geweldige acteerwerk. We hopen dat deze lijst je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte film voor je volgende avondje Netflix.

Plaats een reactie