Italiaanse Serie Netflix: De Top 9 Must-Watch Series

Als het gaat om het kijken van Netflix, is er een breed scala aan series om uit te kiezen, waaronder Italiaanse series. Het land heeft een rijke geschiedenis, cultuur, en keuken en biedt een uniek perspectief op drama’s, misdaadseries, romantiek, en meer. In deze gids gaan we in op de top 9 Italiaanse serie Netflix die je niet mag missen.

Beste italiaanse serie netflix

  1. Gomorra
  2. Suburra: La Serie
  3. Baby
  4. Summertime
  5. Zero
  6. Curon
  7. Luna Nera
  8. Il Processo
  9. ZeroZeroZero

Introductie

Italië staat bekend om zijn rijke cultuur en geschiedenis en is de thuisbasis van enkele van de meest geweldige culinaire delicatessen ter wereld. Maar wist je dat Italië ook een schat aan entertainment te bieden heeft? Netflix heeft een indrukwekkende lijst van Italiaanse series, variërend van drama tot misdaad en romantiek. Hier zijn onze top 9 Italiaanse serie Netflix die je niet mag missen.

1 – Gomorra

Gomorra is een crime-drama dat zich afspeelt in Napels. Deze Italiaanse serie Netflix is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano en heeft veel lof ontvangen vanwege zijn realistische portrettering van de maffia. De serie volgt het leven van de leden van de Savastano-clan en hun rivalen. De show is vol spanning, plotwendingen, en geweld. Gomorra is een must-watch voor fans van misdaad-drama.

2 – Suburra: La Serie

Suburra is een Italiaanse misdaadserie die zich afspeelt in de buitenwijken van Rome. De show draait om de corrupte politiek en de onderwereld van de stad. Het verhaal volgt de levens van drie jonge mannen die allemaal betrokken zijn bij een complot om een enorm vastgoedproject te bouwen in de kustplaats Ostia. Suburra is een boeiende en spannende serie die zeker de moeite waard is om te bekijken.

3 – Baby

Baby is een drama-serie die zich afspeelt in Rome en draait om een groep tieners die geheime levens leiden. Het verhaal is geïnspireerd op een schandaal waarbij rijke tieners betrokken waren bij prostitutie. De serie toont de donkere kant van het rijke leven in Rome en de uitdagingen waarmee deze tieners te maken hebben. Baby is een spannende serie die een uniek inzicht biedt in het leven van jonge Italianen.

4 – Summertime

Summertime is een romantische dramaserie die zich afspeelt in het prachtige Italiaanse kustplaatsje Cesenatico. De serie volgt het verhaal van Summer, een jonge vrouw die in een strandcafé werkt en verliefd wordt op de rijke en knappe Ale. De serie is een perfecte weergave van het

5 – Zero

Zero is een Italiaanse superheldenserie die zich afspeelt in de buitenwijken van Milaan. De serie volgt de levens van jonge immigranten die bovennatuurlijke krachten hebben. Het verhaal draait om Zero, een jonge zwarte jongen die ontdekt dat hij de kracht heeft om onzichtbaar te worden. Zero besluit zijn krachten te gebruiken om zijn vrienden te beschermen en zijn buurt te redden van corruptie en gevaar.

6 – Curon

Curon is een Italiaanse thriller die zich afspeelt in de bergen van Zuid-Tirol. De serie volgt een vrouw genaamd Anna die terugkeert naar haar geboortedorp Curon, samen met haar tweelingkinderen. Anna wordt geconfronteerd met haar verleden en de mysterieuze verdwijning van haar moeder. De serie is vol spanning en mysterie en is een must-watch voor fans van thrillers.

7 – Luna Nera

Luna Nera is een Italiaanse fantasy-serie die zich afspeelt in de Middeleeuwen. De serie volgt het verhaal van een groep heksen die worden vervolgd en opgejaagd door de kerk. De serie is een mix van fantasy, drama en romantiek en is een uniek en boeiend kijkje in de Italiaanse geschiedenis en folklore.

8 – Il Processo

Il Processo is een Italiaanse rechtbankdrama-serie die zich afspeelt in Milaan. De serie volgt het verhaal van een vrouw genaamd Elena die wordt beschuldigd van de moord op haar beste vriendin. De serie volgt het proces en de zoektocht naar de waarheid achter de moord. Il Processo is een spannende en meeslepende serie die zeker de moeite waard is om te bekijken.

10 – ZeroZeroZero

ZeroZeroZero is een Italiaanse misdaadserie die zich afspeelt in verschillende delen van de wereld, waaronder Mexico, de Verenigde Staten en Italië. De serie volgt het verhaal van een familie die betrokken is bij de internationale drugshandel. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano en is een must-watch voor fans van misdaad-drama.

Conclusie

Italië heeft een rijke geschiedenis en cultuur en biedt een uniek perspectief op drama’s, misdaadseries, romantiek en meer. De Italiaanse series op Netflix bieden kijkers een kijkje in de Italiaanse samenleving en cultuur en zijn zeer de moeite waard om te bekijken. Of je nu fan bent van misdaad, drama, fantasy of romantiek, er is voor ieder wat wils op Netflix.

Plaats een reactie