Meekijken met: Marieke Brouwer

Binge-watching, spoilers en pilots. Het zijn woorden die tegenwoordig dagelijks in gesprekken voorkomen, want televisieseries zijn niet meer weg te denken. Maar wie kijkt eigenlijk wat? Om daar achter te komen kijkt SERIEVISIE voortaan mee. We beginnen met de blogger achter Brouwertje.com, Marieke Brouwer.

Ze kijkt zoveel verschillende tv-series, dat ze geen favoriete heeft. “Elke serie die ik leuk vind, is op zijn eigen manier fascinerend. Ik noem een Modern Family, Sex and the City en Friends (nog steeds!), Suits, The Walking Dead, Grey’s Anatomy, Breaking Bad, Game of Thrones, Dexter, The Killing.. Maar als ik echt zou móeten kiezen, dan ga ik voor Homeland. Een oud-collega raadde me deze serie aan en wist zeker dat ik verslaafd zou raken. Nou, daar had ze gelijk in. Ik zat er vanaf aflevering één direct in, want wat ongelooflijk spannend is dat. En het einde van seizoen drie, OMG! Ik kan niet wachten tot het verder gaat.”

De eerste serie die ze keek was Dawson’s Creek. “Ik was 16/17 jaar en keek elk weekend boven op de kamer van mijn ouders in mijn eentje een aflevering. Iets waar ik de hele week naar uit kon kijken. Ik was even oud als de hoofdpersonen (een piepjonge Katie Holmes!) en herkende veel van hun worstelingen. Ik jankte de ogen uit mijn kop. Dolgelukkig was ik, toen ik onlangs ontdekte dat Netflix een aantal seizoenen aanbiedt. Uit pure nostalgie heb ik weer een paar afleveringen gekeken.”

Guilty pleasures heeft ze ook. “Ik moet bekennen dat ik onwijs geniet van series waar ik eigenlijk te oud voor ben. Zoals Gossip Girl en Pretty Little Liars, die over high school-jongens en -meisjes gaan. Omdat ze er zo mooi en perfect uitzien denk ik, haha.. Iedereen wil toch zoals Serena uit Gossip Girl zijn? Ik kijk graag series met mijn vriend, maar heb er ook altijd eentje nodig voor als ik alleen thuis ben. Dit soort meidenseries kan ik dan uren achter elkaar kijken, daar vindt hij toch niks aan.”

Wachten op een nieuwe aflevering kan ze niet. “Dan wacht ik liever tot ze allemaal uitgezonden zijn en ik ze achter elkaar kan kijken wanneer mij dat uitkomt. Vroeger kocht ik braaf alles, dan wachtte ik tot de dvd-box van een nieuw seizoen uitkwam. Helaas is ‘ongeduldig’ my middle name, dus toen een vriendin me vertelde hoe dat downloaden in z’n werk gaat, maakte ik daar gretig gebruik van. Mijn vriend en ik hebben dan ook al vanaf het begin een abonnement op Netflix, wat een uitkomst! We kijken vaak één of meerdere aflevering tijdens en na het eten, vlak voor het slapen gaan of in het weekend ’s ochtends in bed.”

Er zijn een aantal personages waarin ze iets van zichzelf herkent. “Ik heb trekjes van Carrie uit Sex and the City: het gat in haar hand, de zoektocht naar Mr. Right, haar liefde voor New York en natuurlijk het schrijven. Ook herken ik veel van mezelf in Rachel uit Friends en Emily uit Pretty Little Liars.”

Helaas is ze niet iemand die series ontdekt. “Ik loop juist altijd heel erg achter, haha. Dexter heb ik pas geleden helemaal gekeken en ik zit nu net in seizoen twee van Breaking Bad. Ik volg juist sites als deze om tips te krijgen! In mijn agenda houd ik een lijstje bij van series die ik nog allemaal wil kijken, een inmiddels lange to watch-list.”

Plaats een reactie